רפואה סינית, איך זה עובד?

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

14/03/2011 | 22:13 | מאת: אורן

שלום, בתי בת השנה וחצי סובלת מנזלת כרונית, שיעול ולאחרונה גם מבעיות אוזניים. לרפואה הקונבצינלית עדיין אין פתרון מספק, טרם ניסינו הכל ואישתי לוחצת עלי שנפנה לרפואה המשלימה. אני, משלא נותרה לי ברירה הסכמתי לרפואה סינית, אך הספקות שלי נותרו בעינן, הייתי מעוניין לדעת באמת במה דברים אמורים. אני ביולוג, עוסק במדע, בנתונים סטטיסטיים, בפיזיולוגיה ולאחרונה גם באימונולוגיה. מטבעי קשה לי לקבל גישות אחרות, אך אני פתוח ללמוד דברים חדשים. האם יש לרפואה הסינית הוכחות סטטיסטיות שהיא באמת עוזרת (לא רק למקרים בודדים אלא גם להמונים)? האם במחקרים שנעשים בתחום נשללת האפשרות שההקלה שמרגישים המטופלים נובעת מהשפעת הפלסבו? אשמח לקרוא מאמרים בתחום, וגם מעניין אותי מה עומד בבסיס הרעיון, האם באמת עלי להאמין כי דיקור ישנה משהו באנרגיות הקיימות בגופה של בתי כך שתפחת לה הנזלת? או שיש לכך הסבר נוסף? בכבוד רב, אורן.M.Sc

אורן שלום, התפיסה האנרגטית של הרפואה הסינית אינה שונה בהרבה מהגישה המדעית להגדיר אנרגיה. כידוע לך תהליכים אנרגטית מתרחשים בגופינו בכל רגע נתון וממש כמו שחימום, תנועה או שינוי מסה יכולים להשפיע על כמות או צריכת האנרגיה בגוף לתפיסתך כך גם המחטים, הצמחים, או הטיפול במגע יכול לעשות כן. הרפואה הסינית מתבוננת על הגוף בדומה להתבוננות מבעד מכשיר טרמי אשר בוחן את בעניינים של חום וקור. אנו בוחנים מה עושה החדרה של מחט לטמפ בגוף וכיצד צמח מסויים מחמם , מקרר או מניע את הטמפ של מערכת העיכול לדוג' כל המוסבר לעיל זאת אחת הדרכים להבין את מנגנון הפעולה של הרפואה הסינית ויש דרכים נוספות רבות. התפיסה הבסיסית המנחה היא שהראייה הקונבנציונלית נוטה לראות את התהליכים הגסים של הגוף ואילו הרפואה הסינית רואה את התהליכים היותר עדינים מבעוד מועד ויודעת למנוע את התפתחותם לתהליכים גסים כגון מחלות קשות. לעומת זאת גם למחלות רבות יש לנו מענה מצויין. כמובן שהנטייה היא להגיע אלינו לראשונה רק שכבר מיואשים מהרפואה הקונבנציונלית אך בבסיס- הרפואה הסינית היא יותר חכמה ויותר יעילה. לגבי מחקרים- אתה מוזמנן לבדוק בכל מנוע חיפוש של מחקרים רפואים ותמצא עשרות אלפי מחקרים בנושא רפואה סינית והשפעותיה המטייבות, חלקם נעשו בבית הספר הטובים ביותר בעולם. אם תרצה יותר מידע בנושא- אשמח לסייע לך, בברכה, אסף מור 0522546880 www.AssafMor.com

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער