קשקשים בראשו של תינוק בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

08/03/2011 | 12:15 | מאת: עידית

לבני בן ה-4 חודשים ישנה קשקשת רצינית בקרקפת מאז שנולד. תחילה אמרו לי לשוטף את ראשו עם שמן בלנאו אך זה לא עזר. לאחר מכן אמרו לי להשתמש בקרם שמורחים על הקרקפת למשך 5 דקות של חברת SVR שנקרא XERIAL CAPILLAIRE ולסרק את השיער לאחר השימוש. מה שקרה הוא שלאחר שסירקתי הקשקשים החלו להתנתק חלקית מהקרקפת ועדיין נשארו תלויים בקרקפת וכשעזרתי להם בעדינות לצאת בצורה ידנית הם יצאו עם שיערות מראשו של התינוק. האם אסור היה לי לקלף לו את הקשקשים, האם גרמתי לו נזק? והאם מדובר בתופעה טבעית ששערות ראשו ש התינורק היו מיועדות לנשור? אני ממש מודאגת, אשמח לקבל מכם תשובה

היי עידית. הרבה מאוד ילדים נולדים עם הקשקשת והיא אמורה לרדת עם צמיחת העור והשיער. ניתן לסייע לה לרדת עם שמנים טיבעיים כגון שמנים של חברת בייטבע או חברות אחרות שניתן למצוא בבתי המרקחת. לא צריך לנסות להוציא בכוח את הקשקשת - היא תרד לבד. השיער לא אמור לנשור עם ירידת הקשקשים. למרות שקשה לי להאמין לגבי נזק תמידי- אני מציע שתיקחי את בנך לבדיקה אצל רופא ילדים. בהצלחה. אסף

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער