שאלה לגלי

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

14/02/2011 | 21:03 | מאת: ענת

האם לרפואה הסינית יש פתרון לבעיה חוזרת של תולעים בטוסיק אצל ילדה בת 4?

18/02/2011 | 09:50 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום ענת, התולעים אליהן את מתייחסת הן תופעה שכיחה בגיל הגן ותחילת בית הספר. התולעים חודרות למערכת העיכול ע"י בליעה של ביצים שלהן,אשר מצויות ברוק, בציפורניים, באבק ובסדינים. בשעות הלילה הן נוטות לצאת מפי הטבעת ולטייל בסביבתו וכך לגרום לגרד עז, חוסר שינה ולפעמים לגרד באזור הפות בבנות. אם כי קיימים צמחי מרפא לטיפול בתולעים, הרי שאיני מכירה טיפול יעיל לסיום הזיהום בתולעת למעט התרופה הקונבנציונאלית, VERMOX. את התרופה לוקחים במנה חד פעמית, כל בני המשפחה - כולל בעלי החיים בבית (להם צריך להתאים תרופה ע"י הוטרינר). חשוב שכל בני המשפחה יקחו את התרופה באותו הבוקר ואז יש לכבס את כל המצעים, הפיג'מות, המגבות ולכבסם. יש לחזור על הטיפול הזה שוב כעבור עשרה ימים עד שבועיים. ברפואה הסינית ניתן להעזר בהמשך, לאחר סיום הזיהום, בכדי לחזק את מערכת העיכול ולהקטין את הסיכוי להדבקות חוזרת. בריאות שלמה לכם, ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער