ארוחת ארבע

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

22/01/2011 | 09:55 | מאת: בן

בגן של הבת שלי נמצאים ילדים מגיל שנה עד שנתיים הגננת שלהם נותנת כל ארוחת ארבע לחם עם שוקולד / ריבה / גבינה מתוקה ותה צמחים אני חושבת שאפשר לתת דברים בריאים יותר בלחם (שוקולד לא חסר להם בחיים...) ולגבי התה צמחים - לדעתי הכי טוב להרגיל ילדים למים (פתאום היא מבקשת תה אחרי הגן ועד עכשיו שתתה רק מים) ובנוסף לצמחים יש השפעות. על מבוגרים הוא משפיע אחרת מעל ילדים ואני לא שאנחנו יודעים בדיוק כמה צמחים מותר לשים ובאיזה כמות. מה דעתך ?

22/01/2011 | 19:19 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, לגבי הממרחים בארוחת הארבע - ניתן להציע ממרחים בריאים יותר כמו - ממרח חלבה - אותו ניתן להכין מכמויות שוות של סילאן וטחינה גולמית (1:1) או ממרח מרציפן - כמויות שוות של דבש ושקדיה. ממרחים אלו עשירים מאד בסידן. הממרחים גם לא חייבים להיות מתוקים - ניתן למרוח טחינה, חומוס. ואם זה חייב להיות שוקולד - אז למה לא שוקולד חרובים, שלפחות הינו נטול קפאין? לגבי תה הצמחים - אני נוטה לחשוב שאין בכך רע. אם במשך היום שותים הילדים מים, אין מניעה לשתות תה צמחים - העשוי מצמחי תבלין, כמו - נענע, לואיזה, מליסה, עשב לימון וכד'. דווקא נחמד להרגיל ילדים לתה צמחים, כאפשרות לשתיה חמה שאינה שוקו או תה שחור. צריך לוודא רק שאינה ממתיקה את התה במידה בלתי סבירה. מקווה שעזרתי, בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער