עצירות ממושכת

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

05/01/2011 | 12:15 | מאת: זינה

שלום רב, בתי בת 4.5 שנים סובלת מעצירויות באות וחוזרות מאז היותה בת 5 חודשים, כשהעברתי אותה מחלב אם לפורמולה. תקופה ארוכה כמעט בכל פעם היציאות היו מאוד טראומטיות (גם עבורנו) ובהפרשים של עד 5 ימים. בימים אלה הילדה היתה הופכת לאפאטית, "סמרטוטית". לאחר התיעצויות עם מומחים רבים עברנו לטיפול בשמן פראפין, והוא יחיד שבאמת עזר. עם הזמן, יותר נכון, עם הגיל, הנושא קצת השתפר, "התקפי" העצירות חוזרים כיום רק כפעם בחודש, שאר הזמן הילדה הולכת לשירותים לבד, רגועה וללא כל פחד, היציאות רגילות. עלי לציין 2 דברים. 1. הילדה אכלנית גרועה. היא אוכלת ממש מעט ירקות, אי אפשר לשכנע אותה לאכול סלק, עגבניות, שזיפים העוזרים בעניין. רוב התפריט מורכב מפחמימות (משתדלת להכניס דגנים מלאים), מוצרי חלב ועוף. 2. הילדה משטינה יחסית מעט ולעיתים נדירות יחסית, יכול להיות 4 פעמים ביממה. עם זאת, בבדיקת US לפני כשנה וחצי לא נצפתה שום בעיה אנטומית, התרוקנות שלפוחית השטן מלאה. רופא הילדים ממליץ להפסיק עם שמן הפראפין אותו היא מקבלת רק כשאין לה יציאות, ולטפל רק בפגלקס. מה דעתכם? האם יש סבירות שיש קשר בין העצירות למתן מועט של השטן? איך בכלל ניתן לשפר את המצב כדי לא להפוך אותו לדפוס פסיכולוגי? תודה רבה מראש, זינה

05/01/2011 | 14:20 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום זינה, ראשית, אין ספק כי עדיף הטיפול בפגלקס על פני המשך מתן שמן הפאראפין. עם זאת, חשוב להבין כי למרות שהפגלקס יסייע במניעת העצירות, הרי שלא יטפל כלל בגורם הבסיסי לעצירות, כלומר - באותו חוסר איזון אשר גורם לעצירות מלכתחילה. התופעות שציינת, חוסר התאבון, מתן השתן המועט עשויים להיות בהחלט קשורים לבעיה, אך דרוש מידע נוסף בכדי לדעת זאת. חשוב גם לוודא ששותה די מים ביום. על מנת לטפל בגורם לעצירות , ניתן וכדאי לפנות לטיפול ברפואה משלימה - היות והיא בררנית במזונות, נראה לי כי רפואה סינית תהיה הפתרון המתאים ביותר. באם תזדקקו לסיוע במציאת רופא/מטפל מומחה ברפואה סינית לילדים באזור מגוריכם, תוכלו לפנות אלי טלפונית. בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער