תינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

03/01/2011 | 00:21 | מאת: hila

שלום רב, ביתי בת החצי שנה סובלת כבר 6 ימים משיעול וליחה חזקים ונזלת מרובה,היא טופלה למשך 4 ימים בונטולין ובודיקורט אך ללא שום שינוי, ביומיים האחרונים נוסף גם שילשולים, חוסר תיאבון מוחלט והזעות יתר ללא חום, אני אובדת עצות כבר האם לקחת אותה שוב לרופא האם יש טיפול סיני?? אגב אני מציבה לה ליד המיטה מכשיר אדים ואליפטוס אשמח לתשובה מהירה תודה

04/01/2011 | 13:14 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום הילה, ניתן בהחלט לסייע לבתך באמצעות הרפואה הסינית, וכדאי לעשות זאת בהקדם. הטיפול בדיקור סיני ובצמחי מרפא עשוי למנוע את קוצר הנשימה, לסלק את הליחה, להפסיק את השלשולים וההזעה ובהמשך לחזק את בתך, בכדי שמצב זה לא ישנה. עם זאת, חשוב מאד עד לקבלת הטיפול לוודא שביתך אינה נמצאת במצוקה נשימתית, ואינה זקוקה לאינהלציות הונטולין, בעזרת רופא הילדים שלכם. כמו כן, באם השלשולים מרובים, יש לוודא שאינה מתייבשת, באמצעות מעקב אחר רטיבות החיתולים. אם יש ספק - כדאי להסיר את החיתול לזמן מה, עד שתראי שהיא נותנת שתן היטב. טוב את עושה עם מכשיר האדים ושמן האקליפטוס. את יכולה להוסיף גם 2 טיפות שמן קורנית (היעיל כנגד שיעול) ו- 2 טיפות שמן לבנדר שהינו מחטא ומרגיע. באם תזדקקי לסיוע במציאת רופא/מטפל ברפואה סינית לילדים, תוכלי לפנות אלי טלפונית או לשלוח לי SMS . בברכת בריאות שלמה, ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער