ברונכיוליטיס לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

30/12/2010 | 13:14 | מאת: טליה

שלום רב! לבתי בת ה 10 חודשים סובלת מברונכיוליטיס כבר כמה ימים. כבר 3 ימים מטופלת באינהלציה עם ונטולין,אך אין שיפור ממשי בשיעולים ובקוצר נשימה,היום הרופאה הוסיפה לה לטיפול גם בטנזול. שאלתי היא האם ניתן לעזור באמצעות דיקור או שיטה משלימה אחרת.והאם יש משהו שאני יכולה לעשות בבית על מנת להקל עליה? בתודה מראש

30/12/2010 | 21:52 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום טליה, ניתן בהחלט להקל על בתך באמצעות רפואה סינית. גם טיפול בודד עשוי להקל מאד על קוצר הנשימה והשיעול. ועל כן, אני ממליצה שתפנו למטפל מומחה לרפואה סינית לתינוקות בהקדם. בינתיים, בבית, יש מספר דברים שניתן לעשות: 1. להתשמש במכשיר אדים קרים 2. לשים ליד התינוקת חיתול עליו מטפטפים שמנים אתריים - טיפה של שמן אקליפטוס, שתי טיפות שמן לבנדר ו- 2 טיפות שמן קורנית (תימין). את השמנים בהרכב זה ניתן גם לטפטף לתוך כף שמן שקדים ולשים במבער שמנים בחדרה של התינוקת. כמו כן, ניתן להשתמש בתערובת של שמן שקדים וטיפה בודדת מכל אחד מהסוגים שפרטתי, לעיסוי על פני הגב והחזה. 3 היות ותימין מפחית שיעול, ניתן להכין תה מתימין (ממספר עלים בלבד, שכן התימין מר) ולהשתמש בו כבסיס להכנת בקבוקי החלב. 4. ניתן לשים מספר ענפים של תימין במי האמבטיה. באם תרצי סיוע במציאת מטפל באזור מגוריך, אנא פני אלי באמצעות SMS הערב או מחר בבוקר. בברכה, ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער