בת 8 חודשים לא אוהבת פירות

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

21/11/2010 | 20:02 | מאת: מיכל

הי! הייתי שמחה לדעת האם להמשיך להתמיד, לשנות את הפירות אוכל פתרון אחר? בתי בת 8 חודשים אוכלת מוצקים מזה חודש וחצי+הנקה. בתחום הירקות הכמויות רק הולכות וגדלות וכך גם המגוון, אוכלת בהנאה ובתיאבון גדול מרק מרוסק המורכב מבטטה, תפוח אדמה, קישוא, גזר, עוף ולאחרונה גם בשילוב גריסים/אורז/עדשים אבל... באזור הפירות לא משהו:) אוכלת בצורה חלקית מאוד, ממש כמה כפיות למרות ששיניתי את המגוון. האם לנסות כל פרי בנפרד? להחליף את ארוחת הבוקר בדייסה או במשהו אחר? כרגע מנשנשת לעיתים אבוקדו בהנאה, אבל אני לא נוהגת לתת לה בעצם שום דבר מעבר לארוחת הפירות בבוקר שהיא לא באמת אוכלת והמרק בצהריים שהיא אוכלת יפה מאוד. גם קלמנטינה ותפוז היא שמחה לטעום אבל לא ברור לי אם הדרים כדאי לתת קבוע (כרגע בפירות מקבלת מעורבב - תפוח, אגס, בננה, ענבים ולפעמים מלון - מאז שהוספתי ענבים ומלון קצת יותר טוב אבל לא משמעותית...) אשמח להתייחסותכם! תודה רבה:)

22/11/2010 | 20:03 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום מיכל, אז מה לעשות עם הפירות? מספר מחשבות יש לי בנושא: נסי להגיש בכל פעם רק 2 פירות. התחילי עם פירות אותם ניתן לבשל מעט במים, כמו אגס ותפוח. יתכן והפירות המבושלים יהיו טובים לה יותר. בהמשך ניתן להעשיר את הפירות בממרח שקדים (שקדיה) או בכפית של טחינה גולמית משומשום מלא (מתקבל טעם המזכיר חלבה). אל תתני את שתי התוספות יחד. התחילי עם אחת מהן ואם תתקבל היטב, וללא תופעות של רגישות , נסי את השניה שבוע מאוחר יותר. אגב, פירות הדר, אבוקדו ובננות פחות מומלצים, בראי הרפואה הסינית, משום שמוסיפים לחות לגוף, אשר עלולה להתבטא בהמשך ליחה במערכת הנשימה או העיכול. בהמשך, תוכלי להוסיף ארוחת ערב המורכבת מדייסת דגנים, תוצרת בית. כדאי להתחיל עם דייסת אורז ובהמשך להתקדם לדגנים אחרים כמו קינואה, שיבולת שועל, אמרנט, דוחן, בורגול דק, קוסקוס מהיר הכנה וקמח תירס ואף לשלב ביניהם. חשוב תמיד להקפיד על 5-7 ימים למתן דגו חדש, לפני שמוסיפים דגן אחר, לפחות בדגנים הראשונים. באם תרצי מתכון להכנת הדייסה, אשמח לתת לך אותו. את הדייסות ניתן להמתיק במעט סילאן או מולסה או דווקא להמליח קלות. תלוי בהעדפה של בתך. מקווה שעזרתי, ערב טוב, ד"ר גלי שטופמן

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער