פריחה על הפנים אצל תינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

21/11/2010 | 10:25 | מאת: איה

שלום, אצל בני (בן השנה) הופיעה לפני מס' למעלה מחודש פריחה מסביב לפה, הפריחה לא חלפה מעצמה והתפתחה ליובש. רופא הילדים המליץ על טיפול במשחה (המכילה סטרואידים)הפריחה אכן חלפה, אך לאחר זמן קצר, הופיעה פריחה באזור האף והעניים (מעל ומתחת לעפעפיים) היום בבוקר גם הפריחה באזור הפה חזרה. חשוב לציין כי מלבד הפריחה על הפנים אין פריחה בשום מקום אחר בגוף וכי אין תופעות לוואי נוספות. הייתי מעדיפה טיפול הומאופתי על טיפול בסטרואידים אך אינני יודעת לאן ולמי לפנות, אודה על התייחסותכם ותשובתכם. בברכה, איה

22/11/2010 | 19:40 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום איה, הטיפול בסטרואידים אכן יעיל בהעלמת הפריחה אך אינו פותר את הגורם להופעתה ולראיה - הפריחה חזרה ואף התפשטה יותר. בראי הרפואה הסינית, פריחה סביב השפתיים, מצידי האף ותחת העיניים עשוייה להתאים למצב בו יש חום פנימי במערכת העיכול. חום שכזה אינו חום המדיד במדחום, אלא מבטא חוסר איזון אנרגטי שעלול להופיע בעקבות תזונה לא מותאמת או עשירה מדי, בקיעת שיניים, חיסונים, מחלות או תרופות שקיבל בנך. משום כך, אני סבורה כי בהחלט כדאי לטפל בבעיה באמצעות הרפואה המשלימה, ולא להסתפק בהעלמתה באמצעות קרם המיכל קורטיקוסטרואידים. תוכלו להעזר ברפואה סינית, או בהומיאופתיה, אך חשוב שתפנו למטפל המומחה בטיפול בתינוקות. באם תרצי סיוע במציאת מטפל שכזה באזור מגוריך, תוכלי ליצור עימי קשר טלפוני, ואשתדל לעזור, בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער