חלב פרה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

20/11/2010 | 08:03 | מאת: ענבל

שלום דר' שטופמן "ניכנעתי" :-) התחלתי לשאוב ולהקפיא בתקווה שבערב אצליח לשאוב ולהביא למחרת מנה אחת טרייה 1. ילדתי עדיין מתעוררת בלילה האם ניתן להביא תוספת כלשהי שלא תקום בכדי לינוק? 2. האם ניתן להוסיף דייסה כלשהי לחלב השאוב? מהי הדייסה בעל הערך התזונתי הטוב ביותר? 3. אני קצת מבולבלת לגבי חלב הפרה מצד אחד אומרים כי חלב הפרה אינו בריא לאדם, מצד שני מזון התינוקות מבוסס עליו...

22/11/2010 | 19:15 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום ענבל, מצטערת על התשובה המאוחרת.. ניתן לנסות ולהוסיף דייסה לחלב השאוב, אם כי לא בטוח שהרעיון ימצא חן בעיני הקטנה. דייסות טובות יותר מבחינת ערכן התזונתי הן דייסת שיבולת שועל, קינואה או אורז. כדאי להתחיל עם דייסה אחת, ולהתמיד איתה במשך שבוע לפחות, לפני שעוברים לדייסה הבאה. האם כבר נחשפה לדגנים? אם לא, התחילי עם האורז. בכל מקרה, חשוב לדעת כי דייסות המבושלות בבית, בבישול ארוך, ערכן רב יותר מאשר אלו המתועשות, הבאות באבקה, וזאת למרות הויטמינים והמינרלים שמוסיפים להן. אם תרצי הסבר כיצד להכין דייסת אורז ביתית טובה, כתבי לי ואצרף מתכון. לגבי חלב פרה? הגישה הגורסת כי חלב פרה אינו בריא אינה באה מתוך הרפואה הקונבנציונאלית אלא מתוך הרפואה הסינית ומהנטורופתיה. ברפואה הסינית, אנו מייחסים לכל מזון תכונות אנרגטיות. כך יש מזונות קרים, מזונות חמים, מזונות המוסיפים לגוף לחות ומזונות המייבשים. חלב פרה נחשב למוסיף קור ולחות לגוף. תכונות אלו אינן רצויות - הלחות עלולה להאגר ולהופיע כליחה במע' הנשימה או העיכול, הקור מחליש את מע' העיכול ה'מעדיפה' מזון חמים. חלב צאן - כבשים או עיזים, נחשב למתאים יותר משום שהוא חמים, אך חשוב לדעת כי גם הוא מלחלח. מבחינת הרפואה המערבית, אין כל בעיה בשימוש בחלב פרה, למעט במקרים בהם יש אלרגיה לחלבון החלב או חסר באנזים המפרק את הסוכר שבחלב (חסר לקטאז). מקווה שעזרתי, בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער