בתי בת שמונה חודשים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

15/11/2010 | 22:13 | מאת: חסוי

שלום, לבת שלי יש אדום בפות, וזה מגרד לה מאוד. אני שוטפת לה כמה פעמים ביום את אזור הגירוי. מרחתי לה איזה משכה והאדום עבר קצת אבל הגירוי לא. מה את מציעה לי לעשות? תודה

17/11/2010 | 22:33 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, לא ציינת בת כמה בתך. גירוי בפות הוא בעיה שכיחה בילדות ובדר"כ דווקא יש להימנע משימוש בסבון ובשטיפות מרובות של האזור, שכן השטיפות המרובות רק מגרות את האזור עוד ועוד. דבר שעשוי לסייע הוא להושיב את בתך, פעם ביום, באמבטיה של מים חמימים לתוכם מטפטפים מספר טיפות של שמן אובלפיחה. זהו שמן בצבע כתום, שניתן לרכוש בבתי המרקחת. יש להקפיד לשים רק 2-3 טיפות בכל פעם במי האמבטיה, ובשום אופן לא לטפטף ישירות על העור. בנוסף, אני ממליצה מאד על טיפול ברפואה סינית. מספר טיפולים עשוי בהחלט לפתור את הבעיה. באם תזדקקו לעזרה במציאת מטפל מתאים באזור מגוריכם, תוכלו לפנות אלי טלפונית, בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער