חוסר בברזל אצל פעוטה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

23/10/2010 | 19:07 | מאת: נויה

שלום, בתי בת השנתיים סובלת זה זמן מחסר ברזל (עפ"י בדיקות דם בסביבות 9). נתתי לה תקופה ארוכה טיפות ברזל והערכים עלו אבל ברמת העיקרון אני מאד נגד תרופות ולכן הפסקתי. האם ניתן לטפל בבעיה באמצעות רפואה סינית? תודה, נויה.

25/10/2010 | 17:32 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום נויה, ניתן בהחלט לסייע לשיפור ספיגת הברזל ויצור כדוריות הדם האדומות באמצעות דיקור וצמחי מרפא. עם זאת, באם לאחר נטילת הברזל (באם ניתן לפחות חודשיים) עדיין יש עדות לחסר ברזל בבדיקות הדם, יש להמשיך ולתת את הברזל ובמקביל לברר באם קיימת בעית ספיגה. בהצלחה: ד"ר גלי שטופמן

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער