תזונה לקויה ילד בן 11

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

14/10/2010 | 09:18 | מאת: אמא מודאגת

שלום, בני הבכור בן 11 ולא אוכל אוכל מגוון. תזונתו היא שניצלים, שיפודים, צ'יפס, אורז, טוסטים, פיצות. ירקות רק מלפפון ופירות כלום! (בננה באופן נדיר) ולא בשר אדום. בקיצור פחמימות עם שמן.... לא מוכן לגעת בשום דבר אחר ממה שרגיל כבר, לא לטעום ולא לנסות. יש לציין שהוא גדל מבחינה פיזית בסדר גמור, אין חוסר משקל וגובה תקין. אני חוששת שהתזונה שלו תפגע בהתפתחות שלו. התחלתי לתת לו דובונים (של יומי) של ברזל ומולטיויטמין. כמה הויטמינים האלו יעילים? האם יש משהו נוסף שאוכל לעשות?

14/10/2010 | 23:51 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, גם אם אין מניעה לתת את הויטמינים, הרי שאיני בטוחה כי בכך הפתרון לבעיה. חוסר תאבון ובררנות במזון מהווים בדר"כ ביטוי לחולשה אנרגתית של מערכת העיכול, המחמירה עוד יותר בשל המזון המטוגן והמתועש שצורך בנך. רפואה סינית או נטורופתיה הינם תחומים טובים לטיפול בבעיה. טיפול אשר יכוון לחיזוק מערכת העיכול, יביא להפחתה של הבררנות, דבר שיאפשר לסייע לבנך לבחור מזונות מתאימים יותר עבורו. בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער