שלשול בבן 11 שבועות

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

09/10/2010 | 11:28 | מאת: יפעת

שלום, בני בן ה-11 שבועות מקבל מטרנה ופתאום החל לשלשל בתחילת שבוע שעבר. לפי דעתי כבר עבר מספיק זמן מהחיסון המחומש ולכן אין קשר. הוא אוכל יפה מאוד, ישן נהדר, מחייך, מקשקש וחומוד אמיתי כמו תמיד, אבל משלשל כמה פעמים ביום במיוחד בבוקר. כבר מספר ימים אני מבשלת אורז ומוסיפה 60 CC מי אורז למטרנה (אוכל 120CC ושוקל קרוב ל-6 קג), אבל אני לא רואה שום שיפור. הרופאה אמרה ביום רביעי שאם הוא אוכל ולא אפאטי אז מבחינתה הוא יכול לשלשל גם 10 פעמים ביום. לי נראה ששבוע שילשול זה קצת מוגזם וארוך לא? מה עושים?

09/10/2010 | 21:24 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

09/10/2010 | 21:31 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום יפעת, הדבר החשוב ביותר לוודא בתינוק ובילד צעיר המשלשל הוא שאינו מתייבש. הדרך הפשוטה ביותר לוודא זאת היא ע"י בדיקת החיתולים - באם הם רטובים כרגיל או יבשים. באם יש ספק, ניתן להסיר את החיתול ולחכות שיתן שתן. כמובן שאם הילד חש בטוב וממשיך לאכול כרגיל, החשש להתייבשות פוחת במידה מסויימת. אני מציעה שתחזרו מחר לרופאה לבדיקה נוספת ובמקביל, אפשר לפנות גם לטיפול ברפואה סינית. אין באפשרותי לאבחן את הגורם לשלשולים דרך האינטרנט, כמובן, אך חשוב לדעת כי, בראי הרפואה הסינית, תופעות הקשורות לחיסון יכולות להופיע עד 6 שבועות לאחר מתן החיסון. הקפידו לפנות למטפל המומחה בטיפול בתינוקות. אם תזדקקו לסיוע במציאת מטפל מתאים באזור מגוריכם , תוכלו לפנות אלי טלפונית, בריאות שלמה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער