בן שנתיים צולע

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

07/10/2010 | 21:40 | מאת: נורית

בני צולע כבר שבוע, צליעה בולטת וכואבת לו. בבדיקות לא עלו על שבר או ממצא אחר. האם מומלץ לעשות שיאצו? האם יש סכנה במצבים מסוימים?

07/10/2010 | 23:38 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום נורית, איני יודעת אלו בדיקות עשיתם, אך חשוב קודם כל לפנות לרופא הילדים ובהמשך, לפי הצורך, לאורתופד, לשלילת תהליכים דלקתיים ואחרים בעצמות הרגל, במפרקים ובאגן. לאחר קבלת אבחנה רפואית ברורה (או שלילת אבחנות רפואיות אפשריות), ניתן בהחלט לנסות לטפל באמצעות הרפואה המשלימה, בהתאם לבעיה שנמצאה. אני מזמינה אותך לשוב אלינו לאחר השלמת הבירור בכדי לחשוב יחדיו על שיטת טיפול מתאימה. בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

09/10/2010 | 13:00 | מאת: רועי סופר

שלום נורית האם תוכלי לציין אלו בדיקות בוצעו ? האם קראו לצליעה הנ"ל בשם? מהו גילו של בנך? באיזו רגל הוא צולע? ישנן מס' מצבים היכולים לגרום לצליעה הנ"ל כדוגמת דלקת במפרק הירך (Transient synovitis of the hip) אשר לרוב עוברת בילדים תוך 7-10 ימים, דוגמא נוספת לפתולוגיה אחרת בשם Perthes disease. בבדיקות נכונות ניתן לברר מה הבעיה. בכל מקרה, גם בשתי אלו וגם אם אין שום ממצא, אני הייתי ממליץ מאד לפנות לטיפול בדיקור אצל מטפל עם ניסיון בטיפול בילדים במיוחד עם ניסיון אורטופדי. מניסיון, הנ"ל יכול מאד לעוזר.

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער