שתיה מרובה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

16/09/2010 | 11:39 | מאת: ליאורה

שלום רב, אני אמא לתינוק מתוק בן שנה וחמישה חודשים. עד לפני חודש הוא היה נרדם עם מוצץ ומאז הוא נטש את המוצץ לטובת בקבוק המים. הוא מרבה לשתות מים במשך היום בכמות מרובה (שאינני יכולה לאמוד) גם בלילה הוא מתעורר מספר פעמים ודורש לשתות. החיתולים שלו מתמלאים במהירות. שאלתי האם יש סכנה בכך? האם כדאי להגביל את צריכת המים שלו? ואם כן איך ניתן לעשות זאת? בקבוק ריק לא מועיל, הוא מייד מתחיל לבכות ולדרוש מים גם באמצע הלילה. תודה מראש וגמר חתימה טובה ליאורה

17/09/2010 | 11:34 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום ליאורה, למעט מקרים יוצאי דופן של שתית כמויות אדירות של מים, אין סכנה של ממש בשתית המים המוגברת, ועל כן איני ממליצה להגביל את כמות המים. עם זאת, חשוב להתייחס לשתיה המרובה ולנסות להבין את הגורם לה. במרבית המקרים, שתית מים מרובה בילדים, מצביעה על עודף של חום פנימי ורצוי לטפל בכך באמצעות דיקור סיני או צמחי מרפא. עודף החום עלול להופיע על רקע תרופות שקיבל בנך, חיסונים, בקיעת שיניים או מחלות בהן חלה בעבר. בנוסף, כדאי לפנות לרופא הילדים שלכם, על מנת לשלול גורמים נדירים יותר לשתיה המרובה. באם תזדקקו לעזרה במציאת מטפל ברפואה סינית לתינוקות וילדים, תוכלו להעזר בנו טלפונית, בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער