מנורה כפתרון לבעיות נשימה?

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

20/08/2010 | 08:48 | מאת: לינדה

ילדי בן ה-5 סובל מנחירות ושינה לא רצופה.ישבתי על האינטרנט ומצאתי שמנורת מלח יכולה לסייע. קראתי המון חומר באתרים ישראליים כמו גם קנדיים וכו'. אשמח לדעת האם מישהו השתמש במנורה כזאת בחדר הילדים וכיצד זה סייע?

20/08/2010 | 11:30 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לינדה, נחירות ושינה לא רצופה עלולים להיות ביטוי לאדנואידים מוגדלים (המכונים 'שקד שלישי'), המפריעים לעבר האויר בחלק העליון של הלוע, אם כי יתכן גם שמדובר פשוט בליחה מרובה החוסמת את מעברי האף. ניתן לבדוק זאת ע"י בדיקה אצל רופא אא"ג וצילום של החלק העליון של הלוע. אם אכן זו הבעיה, איני סבורה שמנורת מלח תספיק. במקרים רבים ניתן לטפל בבעיה באמצעות הרפואה המשלימה, ובפרט הרפואה הסינית, אך במקרים מסויימים נדרש אף ניתוח להסרת הרקמה החוסמת. אשמח לסייע במציאת מטפל מתאים מתחום הרפואה המשלימה, באם תרצו בכך, בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

22/08/2010 | 14:20 | מאת: לינדה

תודה על התשובות. אני מנסה לשלב את המנורה יחד עם טיפול בחדר מלח שמעתי ששילוב של הדברים זה מה שיכול לסייע

לינדה שלום, הרעיון של מנורת המלח הוא שהיא מייבשת את האויר ואת הליחה. הרעיון דומה לשהייה בחדר מלח אך בצורה עדינה יותר. הטיפול הזה הוא סימפטומטי - כלומר אינו מטפל במקור הבעיה אך יכול להקל על הליחה. הטיפול הנכון יהיה לשלב את המנורה עם טיפול במקור הבעיה. לרפואה הסינית יכולות טובות לטפל בליחה כמו כן להומיאופתיה ולנטורופתיה . אשמח לעזור לכם או להפנות אותכם למטפל מומחה באיזור מגוריכם, בברכה, אסף

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער