בן שנתיים ושלושה חודשים לפני ניתוח לב

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

07/08/2010 | 22:07 | מאת: נועה

לאיתי גילו בגיל יום - שיש לו הצרות קריטית במסתם פולמונרי בגיל 4 ימים כבר עבר צינתור בשניידר. ובגיל 7 ימים עבר ניתוח שאנט (BT) הילד גדל והגיע לגיל 10 חודשים ושוב הבינו שההצרות חוזרת וחייבים לנסות לצנתר. ואכן בגיל 10 חודשים עבר איתי ניתוח ובו הרחיבו את המעבר מחדר ימין לריאות והוציאו לגמרי את שאריות המסתם (ש"כבר היה גמור ולא תפקד כלל") מאז איתי המשיך לגדול והיום כבר בן שנתיים ושלושה . למרות שקיוונו שהחדר יתפקד גילינו ששוב יצטרך לעבור ניתוח בנוסף לזה יש לאיתי רקע אסמתי שלא יודעים אם קשור לנושא הוא זקוק באופן קבוע לאינהלציות ( לאחרונה אפילו קיבל סטראודים) שאלתנו האם יש משהו שאפשר לעזור לאיתי בעניין האסמה ולהגיע לניתוח הכי בריא שאפשר כדי שיעבור את הניתוח בשלום ובכלל אם יש משהו שניתן לעזור תודה

09/08/2010 | 22:04 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום נועה, יש בהחלט מקום לטיפול ברפואה המשלימה כהכנה לניתוח הצפוי ולהטבה של האסטמה, גם אם קוצר הנשימה קשור לתפקוד הלבבי. שיטת טיפול שעשוייה להתאים מאד היא הרפואה הסינית - הן בדיקור והן במתן צמחי מרפא. אשמח לסייע לך במציאת מטפל עם רקע מתאים, תוכלי לפנות אלי לשם כך בטלפון המפורט מטה, בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער