אטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

01/08/2010 | 16:08 | מאת: שלומית

שלום רב, אני לא יודעת אם זה המקום. אבל אני מחפשת משהו שיוכל לעזור לי. ביתי עוד מעט בת שנתיים סובלת מאטופיק דרמטיטיס. לאחר שניתנו לה המון משחות רובם עם קורטיזון. החלטנו בעלי ואני לחפש משהו אחר. ניסינו משחה טבעית שגם עזרה לתק' קצרה ולאחר מכן התחלנו טיפולים בחדר מלח. היא נמצאת שם כבר תק' של חודשיים פעמיים בשבוע כל מפגש למשך חצי שעה. לפני שבוע עשינו הפסקה ולא הגענו במשך שבוע שלם לחדר מלח. מידד חזררו התסמינים של האטופיק על פניה. יש לי אזפשרות להמשיך את הטיפולים לעוד שנה. אך אני רוצה לדעת אם זה לא זמן ממושך מדי וזה לא עלול להזיק לו או שהיא תפתח תלות בטיפול?? אשמח לתשובה בהקדם... שלומית

02/08/2010 | 22:00 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום שלומית, איני סבורה כי קיימת סכנה לתלות בטיפולים בחדר המלח. עם זאת, העובדה שהפריחה חזרה שבוע בלבד לאחר הפסקת הטיפולים, מלמדת כי שיטה זו, אף כי מסייעת בהפחתת התסמינים, אינה מצליחה לפתור את הבעיה לעומקה. המטרה בטיפול ב- atopic dermatitis צריכה להיות כפולה - הקלה על התסמינים וכן טיפול בחוסר האיזון העמוק, הגורם לקיומה של המחלה עצמה. נראה, אם כן, כי הטיפול בחדר המלח, מסייע לכם רק במטרה הראשונה. קיימות שיטות שונות ברפואה המשלימה לטפול ב- atopic dermatitis, כאשר היעילות יותר מביניהן הן הרפואה הסינית וכן נטורופתיה. אני ממליצה מאד שתנסו אחת משיטות אלו. ניתן לעשות זאת גם במקביל לטיפולים בחדר המלח. באם תזדקקו לסיוע במציאת מטפל מתאים תוכלו לפנות אלי טלפונית, בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

03/08/2010 | 10:28 | מאת: שלומית

ד"ר גלי שטופמן שלום, תודה רבה רבה על תשובתך המעמיקה. שלומית.

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער