פצעונים אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

22/06/2010 | 15:18 | מאת: מאיה

שלום, לבתי בת השנה וארבעה חודשים יש בשבועות האחרונים כעין פריחה מלווה בפצעונים אדמדמים באזור העורף והגב העליון. לעיתים היא מגרדת את האזור באופן נמרץ למדי ועושה לעצמה פצע במקום.החלפתי לה שמפו אולם התופעה ממשיכה. היינו אצל הרופא שאבחן זאת כחררה מהחום . אשמח לדעת אם יש לכם רעיון נוסף או פיתרון שיוכל להקל עלייה. תודה רבה. מאיה

מאיה שלום, בשלב הראשון צריך לשמור את האיזור נקי ויבש ולהרבות בשטיפה. ניתן להוסיף לאמבטיה כמה טיפות של שמן מנטה, שמן לבנדר ושמן עץ התה (צריך לטפטף על כף של מלח גס ורק אחרי שהשמנים נספגים להשרות את המלח באמבט) אם הפצעים חמים ומפרישים ניתן להוסיף כמה כפות של קוואקר לא קלוי בתוך גרב ניילון לתוך האמבט ורצוי להמעיט במזונות מחממים (תבלינים חריפים, בשר אדום ושאר חלבון מן החי ) בשלב הבא ואם הפריחה לא עוברת צריך לברר את הסיבה של החום ולטפל בה. ניתן לטפל באמצעות רפואה סינית ונטורופתיה. אשמח להפנות אותך למטפלים מוסמכים בטיפול בילדים. בהצלחה, אסף

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער