דלקות עיניים לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

30/05/2010 | 17:35 | מאת: ח.ר

שלום רב, בתי בת שנה וחודשיים ונמצאת אתי בבית. בחודש האחרון הופיע לה אודם בעין אחת, בחלק הלבן, ולאחר שקיבלנו טיפות אנטיביוטיות הדלקת עברה גם לעין השניה וגם בה טיפלנו. לא היו הפרשות אלא רק אודם. היום, שבוע לאחר שסיימנו את הטיפול, האודם בעיניים שוב חזר. מה אפשר לעשות כדי למנוע את הגירוי בעיניים? היא לא נמצאת בסביבת ילדים ואני מקפידה מאוד על שטיפת ידיים מרובה וסטריליות בכלל. מה עלי לעשות כדי להימנע מדלקות/גירויים בעיניים בעתיד? תודה רבה

11/06/2010 | 15:44 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, אני מתנצלת על התגובה המאוחרת לשאלתך. הפורום שלנו היה סגור למשך כשבועיים - אך עתה, באופן משמח ביותר הוא שוב פתוח!! לגבי שאלתך, בראי הרפואה המשלימה, מלמדות דלקות עיניים חוזרות על חוסר איזון פנימי שעשוי להיות קשור לתזונה, לתרופות ולחיסונים שניתנו בעבר. קיימות שתי רמות לטיפול בבעיה: ברמה הסימפטומטית - כאשר מופיע אודם בעין - ניתן לטפל באמצעות שטיפת העין בתה קמומיל: חולטים תה קמומיל, מחכים שיהיה חמים-פושר, טובלים בו פיסת צמר גפן ומנגבים את העין מבחוץ פנימה (לכיוון האף). ניתן לחזור על כך 4 פעמים ביום, ויותר, אך חשוב מאד להקפיד על הכנת תה חדש בכל פעם. כמו כן, ניתן להשתמש בטיפות עינים הומיאופתיות שניתן להשיג בבתי המרקחת, של חברת HEEL. אם מופיעה הפרשה צהובה מהעיניים או נפיחות סביב העין, אין די בטיפול זה וחשוב מאד לפנות בהקדם לרופא הילדים או לרופא עיניים. בכדי למנוע הישנות הדלקות, יש לטפל בחוסר האיזון הפנימי, הוא הגורם לדלקות. ניתן לעשות זאת ע"י פניה למטפל ברפואה משלימה, המומחה בטיפול בילדים ובתינוקות - רפואה סינית או הומיאופתיה הם התחומים המתאימים ביותר לטיפול בבעיה. באם תזדקקו לסיוע במציאת מטפל באזור מגוריכם, אשמח לסייע טלפונית. בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער