עיכוב גדילה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

21/02/2010 | 15:23 | מאת: דנה

הילד שלי בן 11 חדשים עדיין יונק. מגיל שלושה ארבעה חדשים שובר עקומות גדילה (התחיל באחוזון 50 והיום מתחת לעקומות) הוא אוכל נהדר ואנחנו ההורים גבוהים יחד עם זאת, סובל המון מליחה ונזלת לכן הורדנו לו גלוטן ולקטוז ועדיין אין שיפור. אנחנו מטופלים בדיקור וחושבים גם על הומאופטיה. מה מומלץ משניהם? אני מבולבלת ולקראת יאוש..

23/02/2010 | 22:40 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום דנה, את מעלה כאן שני נושאים שונים, אם כי יתכן ויש קשר בינהם: ראשית, לגבי שבירת העקומות: לעיתים תינוקות נולדים במשקל המתאים לאחוזון מסויים, אך עם המעבר למזונות מוצקים והתחלת תנועה וזחילה, יורדים לאחוזון מעט נמוך יותר. גם מחלה זיהומית, הגורמת לירידה זמנית בתאבון, עלולה לגרום לירידה חד פעמית בעקומות. עם זאת, באם מדובר בירידה משמעותית אשר ממשיכה ומופיעה בשקילות ובמדידות חוזרות, יש להתייחס לכך בכובד ראש. חשוב מאד לברר את הגורמים לירידה בצמיחה, ולטפל בהם בהקדם, באמצעות פניה לרופא הילדים שלכם. הטיפול בדיקור עשוי בהחלט לתמוך בגדילה ובהתפתחות, אך אינו יכול להחליף את הבירור הקונבנציונאלי, במקרה של הפרעה אמיתית לשגשוג. בעניין הליחה, הרפואה הסינית היא בדר"כ כלי יעיל מאד לטיפול במצבים של ליחה ונזלת, הן באמצעות דיקור והן באמצעות צמחי מרפא. איני יודעת כמה זמן אתם נמצאים בטיפול , אך באם אינו מסייע לאורך זמן, אולי כדאי לנסות מטפל אחר? אפשרות אחרת, כמובן, היא לנסות הומיאופתיה. בכל מקרה, כדאי להתמקד בשיטת טיפול אחת בלבד והמתין מספר שבועות לתוצאות, ולא לעבור במהירות משיטה לשיטה וממטפל למטפל. ובמקביל, כפי שציינתי, פנו לרופא הילדים שלכם לבירור עניין הצמיחה. בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער