מולוסקום אצל ילד בן 8

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

25/11/2018 | 08:34 | מאת: גלית

לבן שלי התחילו לצאת יבלות בגפיים ובאזור החזה. הרופאה אבחנה מולוסקום, ואמרה שהיבלות יחלפו מעצמן תוך חצי שנה עד שנתיים, ושאין מה לעשות. קיבלנו וורומל למריחה על היבלות. הבעיה היא שהוורומל לא מונע את התפשטות היבלות והן ממשיכות להתפשט. האם יש טיפול אלטרנטיבי שעוצר את ההתפשטות ומרפא את היבלות?

שלום גלית, מולסקום היא תופעה מוכרת אצל ילדים, ברוב המוחלט היא אל מסוכנת אלא רק מטרידה. לעיתים נוצר פצע פתוח מהמולסקום ועליו יכול להיווצר זיהום אז יש לוודא שהמקומות נקיים וסטריליים. צריך להימנע ככל הניתן ממגע עם הפצעים ובמיוחד עם פצעים פתוחים. מדובר בזיהום ויראלי ולכן הטיפול ברפואה משלימה הוא חיזוק המערכת החיסונית ע"פ האבחנה האישית לכל ילד וע"י כך אפשר לקצר את משך התופעה. רפואה סינית והומיאופתיה יכולות לעזור מאוד. אם מדובר בילד שגם נוטה לחלות הרבה במחלות ויראליות של מערכת הנשימה אז ניתן להשתמש בפורמולה סינית שנקראת Jade Screen- (Yu Ping Feng San) ניתן לקנות בבתי הטבע ובבתי המרקחת. יש לשאול את הרוקח לגבי מינונים או להיוועץ במטפל מוסמך ברפואת ילדים. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער