עצירות וגזים מרובים, בן 7 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

31/01/2017 | 20:51 | מאת: מעין

הבן שלי סובל מעבירות מזה למעלה מחודש. עושה צואה מידי יום, אך קשה מאוד ומעוררת סבל. בנוסף סובל מגזים מרובים ובלילה ניכר כי גורמים לכאבים. מתעורר, בוכה, משחרר גזים ורק אז יכול להרים שוב. אני תוהה אם כדאי לטפל באמצעות רפואה סינית או אחרת. ברור לי שזה לא יזיק, אך האם יכול להיות יעיל באמת. תודה, מעין

31/01/2017 | 21:17 | מאת: ד״ר גלי שטופמן

עצירות בגיל זה קשורה פעמים רבות לתחילת מתן מוצקים. תינוקות רבים סובלים מעצירויות, תפרחת חיתולים ולעיתים גם שלשולים ירקרקים, על רקע עומס יתר במערכת העיכול, עקב התקדמות מהירה מידי במתן מוצקים. חשיפה הדרגתית, מזון חדש אחד, אחת לחמישה עד שבעה ימים עשוי להקל מאד. עם זאת, חשוב כמובן להבין מהו הגורם המדוייק לעצירות של בנך. טיפול ברפואה סינית יעיל מאד בפתרון עצירות בתינוקות וגם בילדים, ובהחלט כדאי להעזר בו.

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער