הידבקויות

דיון מתוך פורום  כירורגיה

11/01/2001 | 21:38 | מאת: שמעון

בני בן ה- 15.5 נותח לפני כחודשיים הסתבר כי האפנדציט התפוצץ נגרם לו זיהום, אחרי 3 ימים עבר ניתוח נוסף עקב הידבקויות במעי הדק שוחרר לאחר 13 יום . אחרי 3 שבועות אושפז עקב כאבים עזים מסתבר חסימה במעי הדק עקב הידבקויות עבר שוב ניתוח קשה עם זונדה ועם הכנסת צינור מהמעי הגס למעי הדק באורך כ- 1.5 מ' (למנוע התפתלות של המעי הדק), שוחרר לאחר 8 ימים והיה סה"כ עם הצינור כחודש. אבקש לקבל מידע: א. האם אפשר היה למנוע ניתוחים אילו ע"י שימוש מהניתוח הראשון בזונדה ואם חומרים פותחי סתימות? ב. האם יש חומר שמונע הידבקויות? - שמעתי שיש חומר בשם ספרופילם המיוצר ע"י גנזיום ישראל והאם יש עליו מחקרים? ומה ידוע על כך? ואיך אפשר למנוע שוב הסיפור על הידבקויות? אודה לכם על קבלת תשובות מקצועיות.

14/01/2001 | 22:00 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שמעון, לאחר כל ניתוח יש הדבקויות אשר בחלק מהן נגרמת חסימת מעיים שדורשת ניתוח חוזר. ישנם נסיונות שונים להשתמש בחומרים המונעים הדבקויות עדיין אין בכך פריצת דרך. דר' ויזר

01/02/2001 | 20:52 | מאת: שמעון

לד"ר א. ויזר. מודה לך על תשובתך - שהינה תשובה דומה לתשובות שקיבלתי מהמנתחים- אך יש לי מס' שאלות שלא קיבלתי תשובות עבורן: 1. איפה אפשר לקבל מידע או חומר כתוב או מחקר לגבי החומר נגד הידבקויות "ספרופילם" ? 2. האם יש תשובה או טיפול מונע על כך ברפואה האלטרנטיבית - כי ברפואה הקונבינציונלית אני לא מקבל כל תשובה ברורה על מניעת הידבקויות. 3.יש חומר הפותח סתימות במעי - שכחתי איך קוראים לו - ובאיזה מצבים משתמשים בו ? 4.האם זה נכון שההידבקויות עלולות להיווצר גם מהטלק שנמצא על כפפות המנתחים טו שאריות חוטים שנשארים בחלל הבטן ? ממתין לתשובות ובתודה מראש , שמעון.

מנהל פורום כירורגיה