נזקי השומן לעומת נזקי הסיגריות

דיון מתוך פורום  כירורגיה

14/08/2000 | 19:41 | מאת: רו

שלום רב, ברצוני לעלות שאלה מעניינת, דיברתי אם אבי על נושא העישון ועל כמה שהוא מזיק והוא העלה טוענה מעניינת שאכילת חמאה באופן קבועה עלולה להזיק תיאורטית באותה מידה לפחות. לפי דעתי אין הדבר כך מכיוון שסיגריות הם רעל נטו אך הייתי רוצה לשאול את המומחים. גם אני וגם אבי לא מעשנים.(משום מה הרגשתי את הצורך לומר זאת :) אז האם שומן מזיק בקנה מידה של סיגריות? תודה מראש רון.

15/08/2000 | 18:34 | מאת: ד"ר ישראלית

נושא מעניין רון, נכון הדבר עישון הוכח כמזיק לבריאות בהרה תחומים, לב, ראות, כלי דם, שלא לדבר על סיכוני הסרטן. לכל זאת אין ספק. נושא המזון הוא עדיין בויכוח, אין ספק כי מזון שמן, ושומנים רווים כמו שיש בחמאה מזיקים לבריאות לטווח ארוך ושוב כאשר יש הגזמה בצריכת השומנים אך אין מה להשוות זאת לנזקי העישון... ולכן, רצוי כי נחיה טוב נאכל ונשתה לפי טעמנו עם מודעות מגיל צעיר לנושא השמנה ומזון בריא אך לא בצורה מוגזמת שתמנע מאיתנו את מנעמי החיים.... עישון הוא רעל ידוע ורצוי להמנע ממנו לחלוטין. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה