לקצר או לא לקצר?...את הקיבה!

דיון מתוך פורום  כירורגיה

08/01/2001 | 12:55 | מאת: גלית

דר' ויזר-שלום רב! שמי גלית ואני בחורה צעירה. מאז שאני זוכרת את עצמי אני מלאה. היתה תקופה שההיתי בת 17-18 שבה הורדתי 15 קג' והייתי הבן אדם הכי מאושר על פני הפלנטה הזו. היום-6 שנים אחרי, אני שמנה-לא מלאה-שמנה. לפני מספר ימים חברה שלי עשתה ניתוח שאיבת שומן והייתי ליד המיטה שלה כל הלילה. הייתי בטוחה שזו גם התשובה בשבילי. אז זהו-שלא! אני שמנה מידי-וכשהתיעצתי עם הרופא שלה , הוא ביטל אותי בכך שאמר בחיוך עקצוצי "דיאטה-רק דיאטה וספורט". קשה לומר שהוא המציא בשבילי את אמריקה-אני יודעת הכל על דיאטות אבל אם הגעתי אליו כנראה שמשהו במערכת לא עובד-לא?! בכל מקרה, בעיניים דומעות יצאתי ממנו תוך שאני נחושה בדעתי שלא נותר אלא לפנות לדבר שפתר להרבה אנשים מסביבי את הבעיה -לעשות ניתוח. אני לא חושבת לרגע שמדובר במעשה כשפים שבו מיד לאחר הניתוח אני טוויגי-לא! אני חושבת שזה יכול לעזור לי לפתוח דף חדש בחיי. וכעת-לאחר שבילבלתי לך במוח-השאלות: 1. מה הסיכונים לבחורה בת גילי-בניתוח כזה? 2. האם ניתן לעשות ניתוח כזה בזמן הקרוב או שיש סידרת בדיקות שמותחות את התהליך על פני תקופה של שנה או יותר? 3. מה קצב הירידה במשקל? 4. מה סוג התזונה אחר כך? האם זה סוף עידן הסטקים ותחילת העידן הנוזלי??? 5. האם עליי להיות במעקב מתמיד בעקבות הניתוח? 6. מהו משך ההחלמה? 7. לא ידוע לי אם אתה מבצע ניתוחים אלו-אם כן-אשמח לפנות אליך ואם לא -מי נחשב מומחה בנושא? 8. אני חושבת שעלי להוריד קרוב ל-25-30 קילו-האם זה הגיוני לצפות לירידה כזו בעקבות הניתוח? 9. מה סדר גודל הצלקות שנשארות לאחר הניתוח? זהו-פחות או יותר. אני מתארת לעצמי שסדר יומך עמוס-אך אשמח אם תוכל לפנות לי 5 דק' מזמנך כדי ליעץ ולהפנות אותי. אה,כן-שאלת המליון דולר-כמה ,פחות או יותר, צריך לעלות ניתוח כזה? בתודה מראש, גלית.

09/01/2001 | 08:32 | מאת: אלחאן

אני אלחאן השאלות שאת שואלת חשובות מאוד ועלולות לגרום לנו לשנות את הדעה אבל מה שאני יודעת שעדיף לעשות את הניתוח באמצעות טבעת ולא כפי שהיו עושים בעבר. אני מכירה מישהו שעשה את הניתוח והוא בסדר גמור אבל יש לי גם הרבה שאלות כמו שראית, כפי שאני יודעת עד עכשיו שיש שני רופאים שעושים את הניתוח הזה אחד בבית חולים סורוקה בבאר שבע בשם ד'ר אבינוח והשני בשם ד'ר רובין בבילנסון בתל אביב.הראשון מבצע את הניתוח בטבעת שוודית והשני מבצע אותה בטבעת אמריקנית ואני עכשיו מחפסת מידע באמצעות האינטרנית על סוגי הטבעות ואיזה מהן יעילה יותר.

09/01/2001 | 18:55 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום גלית תודה על גילוי הלב, ניתוחים אלו מתבצעים במרבית בתי החולים הציבוריים ללא תשלום פרט להשתתפות סמלית. נסי לבדוק התאמתך לניתוח כזה בבית חולים "רבין" בלינסון בקשי הפניה למרפאה כירורגית. או לכל מחלקה המבצעת ניתוחים כאלו. הסיכונים הינם די רגילים לבחורה צעירה ובריאה. בנושא המעקב והמשך טיפול תוכלי לקבל מידע מהרופא המנתח. בהצלחה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה