מלנומה ובלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

04/01/2001 | 16:30 | מאת: לירון קמפו

לפני כחודשיים גילו לאבי (בן 55) גידול מלנומה בחזה. הגידול הוסר וכן בלוטת הזקיף ועוד שלוש בלוטות. לאחר בדיקה נתגלה כי בלוטת הזקיף נגועה ושלושת הבלוטות הנוספות לא. הומלץ לנו להסיר את כל הבלוטות (בזרוע ימין). שאלתי היא האם נכון הוא להסיר את כל הבלוטות ועד כמה תפגע יכולת התיפקוד של היד. אשמח לקבל תשובות בהקדם ! קמפו לירון

04/01/2001 | 19:26 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום לירון, מדובר בגידול ממאיר אשר התפשט ויש לעשות כל מאמץ כדי למנוע התפשטות ולכן יש להסיר את כל הבלוטות ביד, יתכן שיגרום ךנפיחות ביד ויכול להיות ללא כל תופעות לואי בכל מקרה יש לנהוג ב"מלחמה כמו במלחמה". בהצלחה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה