pilonidal sinus

דיון מתוך פורום  כירורגיה

04/01/2001 | 15:38 | מאת: עיסא

לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח לכריתת ה pilonidal sinus שהיה לי. הכירורג תפר את הפצע ובעוד שבוע הסיר את התפרים והפצע נפתח. עד עכשיו אני שוטף את הפצע שלוש פעמים ביום , משתמש בפולידין סבון,מחליף תחבושות שלוש פעמים ביום ושם לב שעדין ניקז מהפצע הרבה נוזל צהוב. יש לי כמה שאלות א)כמה זמן ימשיך הנוזל לרדת,והאם זה טבעי? ב)כמה זמן עוד יעבור עד שהפצע יגליד? ג)מותר לי לשבת מול המחשב או לנהוג באוטו אפילו אם זה קצת כואב? ד)הרופה בקש להסיר את השיער מאיזור הפצע מדי שבוע,יש כאלה שקשה להגיע אליהן מכיון שהם מאוד קרובים לפצע.מסוכן? תודה מראש

04/01/2001 | 19:28 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום עיסא, התשובה לכל שאלותיך חיובית, משך הריפוי נע בין 3 עד 6 שבועות, הפרשה כזו נראת מפצע פתוח וזה נורמלי, חשוב לשטוף שלוש פעמים ביום ולדאוג בזמן הרפוי שלא יצמח שיער פנימה. איחולי החלמה דר' ויזר

14/01/2001 | 23:04 | מאת: s.y.

עד שיסגר אזור הניתוח ויתכסה בעור יחלפו כ 6 שבועות ועד אז תתכן הפרשה מהאזור.מותרלך לעשות הכל . הרחקת השיער מהאזור יכולה להעשות או עי מכונת גילוח אועי משחות דפילציה - אין כל סיכון בדבר גם באם מדמם באזור בעת הגילוח

מנהל פורום כירורגיה