גוש בשד אצל נערה בת 14

דיון מתוך פורום  כירורגיה

03/01/2001 | 08:31 | מאת: בלה

שלום רב, לאחיינית שלי בת 14 נמצא גוש גדול בשד. אתמול היא עשתה דיקור ורופא היה אמור לומר לה את התוצאות במקום. מסתבר שהוא הלך הביתה לפני שהיא קיבלה את התוצאות.... בנתיים מי שעשתה לה את הדיקור אמרה לאמא שלה שזה לא ציסטה ולא דלקת. האם זה יכול להיות גוש ממאיר???????? מהם האפשרויות שזה סתם גוש שפיר ותו לא?? אנא תשובתך בהקדם.. תודה מראש,

03/01/2001 | 17:56 | מאת: שושי

הכי חכם זה לחכות לתוצאות של הבדיקה. בכל אופן, סרטן השד נדיר מאד אצל ילדה בגיל זה. לעומת זאת, גושים שפירים נפוצים מאד, במיוחד אצל בחורות צעירות. גם אצלי התגלה גוש שפיר כשהייתי בת 23 ולחברה טובה שלי התגלה גוש שפיר גדול, כשהיתה בת 18. אם זה באמת יהיה שפיר - אל תמהרו להוציא את זה. לכו וקבלו כמה חוות דעת. הגושים האלה לא מסוכנים, ובד"כ הם חוזרים ממילא לאחר שמוציאים אותם (כך, אצלי וגם אצל חברתי!), וסתם נשארת צלקת על השד שעלולה לפגום בדימוי העצמי של הנערה הצעירה.

04/01/2001 | 19:30 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום בלה, בגיל כזה קרוב לודאי שאין ממאירות, אני משער שמדובר בגידול שפיר - פיברואדינומה, אחריו ניתן רק לעקוב ולעיתים הוא נעלם מעצמו. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה