צפורן חודרנית חוזרת

דיון מתוך פורום  כירורגיה

02/01/2001 | 23:53 | מאת: לירן

תגידו לי מה לעשות אני נואש, היו לי כבר שש ציפורניים חודרניות, בשני הבהונות. עשו לי ארבעה ניתוחים, שניים הוצאתי לבדי. ההייתי אצל שלושה רופאים שונים וכל אחד אמר לי משהו אחר. האחד, היה לו תור ארוך אז כל פעם הוא תוך חצי שעה הוריד לי את הציפורן החודרנית, השני, לא ידע מה לעשות כל כך, אז חששתי והלכתי השלישי, שמר על סטריליות לטענתו, וניתח אותי במרפאה מיוחדת. כל פעם, כאב מחדש , זריקת הרדמה ושליפה. ברגע זה אף יש לי ציפורן חודרנית. הבעיה היא שהציפורן אינה מסוגלת לעבור את קו קצה הבוהן כי היא חלשה, כתוצאה מכך הציפורן נושרת או שאני חותך אותה שלא תישול באופן לא נכון מה שיאפשר לה לגדול שוב לפינות. אם יש דוקטור שבאמת מבין וידע מה כדי לי לעשות מוזמן לענות לי דרך הדואר אלקטרוני. מקווה לתשובה, לירן

04/01/2001 | 19:33 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום לירן, אכן בעיה כאובה וניתנת לפתרון על ידי מומחה לנושא ולא כירורג רגיל כמונו. הרופא הממולץ נקרא פודיאטר - מומחה לכף רגל, נסה לאתר דרך דפי זהב או בחלק מהרפואה הציבורית - נותנים שרות כזה בתשלום. דר' ויזר

19/10/2008 | 12:45 | מאת: חגית

שלום, בילדותי סבלתי מצפורן חודרנית בבוהן הרגל השמאלית. הסיבה היתה, ככל הנראה, גזירה לא נכונה של הציפורן. הציפורן נעקרה בניתוח ע"י רופא כירורג, אם זכרוני לא מטעה אותי זה חזר על עצמו שלוש פעמים. בפעם האחרונה "טופלה" הציפורן בצורה כזאת שעם צמיחתה הפכה למעוותת וקטנה בהרבה מציפורן הבוהן "השכנה". לדעתי (המסתמכת על מידע המופיע באתרי האינטרנט)פגעו לי בשורש הציפורן כדי למנוע צמיחתה בצד הרגיש והפגוע. הציפורן המעוותת והקטנה מאוד מפריעה לי מבחינה אסתטית. אני נמנעת משימוש בנעליים פתוחות (סנדלים, כפכפים) שלא לדבר על ללכת יחפה בסביבת אנשים. בהנחה ששיפרתי את מיומנות גזירת ציפורניים - האם ניתן להחזיר את צמיחת הציפורן למצב הנורמלי כפי שהיה לפני שפגעו לי בשורש הציפורן? האם ניתן "להעיר" את השורש מחדש כדי שהציפורן תצמח כמו שכנתה ברגל ימין? חגית

15/03/2001 | 15:02 | מאת: שרון

שלום עברתי בהצלחה טיפול בלייזר לאחר העקירה צורבים את השורש בלייזר. לפרטים שרון ברק [email protected]

מנהל פורום כירורגיה