אנויריזמה של האאורטה הבטנית

דיון מתוך פורום  כירורגיה

02/01/2001 | 20:47 | מאת: נלי

שלום רב!, גילי 79, התגלה אצלי אנויריזמה של האאורטה הבטנית בקוטר של 4 ס"מ שמתחילה מגובה עורקי הכליות. כל השאר תקין. הומלץ לי לעבור ניתוח , שאלתי אם לעבור את הניתוח או לחכות?

04/01/2001 | 19:39 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום נלי, למיטב ידיעתי יש אפשרות להמתין עד לגודל של 6 ס"מ, תוך מעקב צמוד של כירורג כלי דם. הסיכון ב"פיצוץ" קיים. דר' ויזר

22/03/2001 | 13:55 | מאת: amnon

היות ולאישתי יש מקרה דומה . האאנוריזמה היא באורטה היורדת בגודל של 4 ס"מ. נגרמה בודאות עקב תאונה לפני 18 שנה. מה עושים? האם גם פה יש סכנה לפיצוץ? לפי הבדיקות ישנה הסתידות בעורק במקום הקרע, האם זה עשוי לעודד אותנו?

מנהל פורום כירורגיה