בקע

דיון מתוך פורום  כירורגיה

01/01/2001 | 19:20 | מאת: אלעד

שלום רב! קראתי את הכתבה של ד"ר ויזר אודות בקע,ובקע חוזר(הרנייה). יש לציין שהנושא מוכר לי,עקב מספר ניתוחים שנאלצתי לעבור עקב פציעה,וקריאת הכתבה הוסיפה לי מידע רב אודות בעיתי. כמו כן הבנתי לפי הכתבה הנ"ל שהבקע החוזר יכול להיגרם כתוצאה ממאמץ גופני.ושאלתי היא:מדוע אין הרופאים "אוסרים",ואני בכוונה משתמש בפועל הזה,על החולה פעילות גופנית,ובכלל כל מאמץ פיזי ולו הקטן ביותר,לפחות למשך חצי שנה.אלא מסתפקים במתן הוראות של הימנעות ממאמץ פיזי מוגבר. *כוונתי היא :מדוע לא אומרים הרופאים שצריך להימנע מכל פעולה פיזית כולל פעולות ביתיות שעלולות לגרום לבקע שכן הרקמה רגישה ביותר. *כאשר דיברתי על "הרופאים וכו" חשוב לציין שמדובר במיטב הכירורגים של בי"הח רמב"ם והלל יפה. אני רוצה להבהיר שגישה בשאלתי היא לא נובעת מהתנשאות,אלא מנסיון רב וכאוב,ומהרצון לדעת כמה שיותר אודות בעייתי. תודה רבה.אלעד.

02/01/2001 | 18:12 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אלעד, אתה צודק אכן יש להדגיש את הנושא הזה לכל החולים אך הינך יודע כי כל אדם נוהג אחרת ולא תמיד גישה של הטלת איסור "עובדת". הגורמים לחזרת בקע הם רבים וקשורים לתהליך הריפוי אשר שונה מאדם לאדם, זיהום מקומי, טכניקה ניתוחית ועוד. בברכה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה