סרטן בלוטת הלימפה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

31/12/2000 | 20:07 | מאת: דגן

שלום רב חמתי עברה היום ביופסיה בבלוטת הטריס כשהרופא יצא מחדר ניתוח הוא אמר שיש לה שישה גושים הוציאו שניים שאותם שולחים לביופסיה שהם ניראים לא טוב ואחרי שנקבל את התשובות נדע איזה טיפול לתת הם יודעים כבר שזה סרטני ואני שואלת אם יודעים שזה סרטני למה לא הוציאו את כל הגושים שיש ? במקום לטפל בזה בכימוטרפיה או פשוט להוציא את זה מהגוף או שרק שניים היו סרטניים? אנכנו לא כלכך המאנו . עכשיו עם כבר יודעים שזה סרטני מה יהיה שונה לאחר הביופסיה ?יש כל מיני סוגי סרטן?או שלפי זה אפשר לדעת עם הסרטן נמצא בגוף הרבה זמן או מה ? אנכנו מאוד מבולבלים ולא כלכך יודעים לאן פנינו מועדות הרופאים מרגיעיםואומרים שיש לזה טיפול אבל יחד עם זה הם לא מסבירים בידיוק מה הם מחפשים ,היא עברה סיטי בשבוע שעבר עם היו גרורות היו רואים אותם? אנא הבהר לנו מעט כי אנו מאוד מודאגים בתודה מראש דגן.

01/01/2001 | 18:26 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום לך, המידע שמסרת אינו מספיק כדי לתת תשובה מתאימה, ישנם כמובן מספר רב מאד של סוגי סרטן, בכותר שלך את מדברת על סרטן בלוטות לימפה אשר הטיפול בו הוא על ידי כימוטרפיה וקרינה בעוד שסרטן בלוטת התריס נעשה בניתוח. יתכן שגם למנתחים לא היה ברור בעת הניתוח. ממליץ כי תמתינו בסבלנות לתשובה ותשמעי מה סוג הגידול ומה ההמלצות לטיפול. באופן עקרוני ישנם גידולים שכדי להוציאם נגרם נזק גדול מידי ועל כן הכירורג נמנע מלגעת. אם יהיו בידך נתונים נוספים נשמח לעזור דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה