בקע חוזר בגיל 88

דיון מתוך פורום  כירורגיה

14/08/2000 | 00:22 | מאת: אלמונית

האם מומלץ לנתח בקע מפשעתי חוזר אצל גבר בן 88, הסובל מהמחלות הבאות: לימפומה - הגורמת לירידה בחסינות ולזיהומים חוזרים בדרכי הנשימה יתר לחץ דם יש לציין כי החולה מטופל בתרופות בהתאם למצבו. נכון לעכשיו, הבקע אינו מפריע לו במיוחד ומהווה יותר פגם אסתטי. אך קיימת כמובן הסכנה של כליאה. נא חוות דעת! תודה רבה!

14/08/2000 | 18:25 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום אלמונית! (סימני קריאה תמיד הבהילו אותי....) אני מבין כי את שואלת לגבי אפשרות לניתוח אצל אדם בן 88 אשר סובל ממחלות נוספות כולל מחלה סרטנית, אני מבין גם, כי הוא אינו סובל מהבקע. הנטיה שלי היא לא להמליץ על ניתוח, סיכויי הכליאה קטנים והסיכון הניתוחי והזיהומי גדול כך שלאחר ניתוח יתכן שיסבול מבקע גדול אף יותר. במידה ותהיה כליאה - אז אין מנוס ויש לנתח. בברכה דר' ויזר

15/08/2000 | 22:58 | מאת: אלמונית

שלום רב! תודה רבה על התשובה המהירה. כעת נרגעתי מאוד כי האמת היא שניתוח, במיוחד בגילו ובמצבו של אדם זה,. (במקרה זה - מדובר באבי) -די הפחיד אותי. בכבוד רב, אלמונית.

מנהל פורום כירורגיה