בירור

דיון מתוך פורום  כירורגיה

22/12/2000 | 16:16 | מאת: א

א.ג.נ.מ., שלום רב לאבי יש בעיה באזור המעי הגס, ולכן שואל אני בפורום כללי זה כמה שאלות והם: 1. נמצא בבדיקה מיוחדת ( eu8), שיש לאבי פליפ גדול ססילי בעל מראה שעיר, שממלא את רוב הבצל ומקשה על מעבר הסקופ, כמו כן נלקח בדיקה לביופסיה. האם פוליפ זה סרטני? ואם לא מהו?. 2. האם יש אפשרות או חובה לניתוח עקב סכנה כל שהיא כתוצאה מהגדלת הפוליפ ( גודלו של הפוליפ 11x2.9 מ"מ )?.והוא ממשיך לגדול. 3. מה אפשר לעשות בנידון חוץ מניתוח שיתכן שגם יש אפשרות שיחזור פוליפ זה בגודל גדול יותר ויסכן את אבי?.( נמצא פוליפ זה בבדיקה מסיבית בבית חולים ).

28/12/2000 | 11:18 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום א' אם לא ניתן לכרות את הפוליפ בדרך אנדוסקופית יש צורך לנתח ולכרות את כולו היות וגידול כזה גם אם הוא שפיר יש חשש לממאירות. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה