כאבים במיפשעה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

24/12/2000 | 21:19 | מאת: יוסי ז.

ד"ר ערב טוב! אני בן 35 משחק כדורסל פעמיים בשבוע לפני כחודש וחצי באמצע מישחק התחילו לי כאבים באזור המיפשעה( ממש חיבור של הרגל) לאחר מנוחה מוחלטת התחלתי לרוץ קצת ואני מרגיש סביר(אם כי אני משתדל לא לאמץ את האזור) . היום הייתי אצל כירורג והוא מצא דלקת בגיד אובטורטור , קבלתי אביטרן ומישחה לטיפול (אגב הוא בדק הרניה אך לא מצא) שאלותי 1. מה משמעות דלקת זו? 2. האם יש דרך להאיץ את ההחלמה? אודה להתייחסותך בהקדם.

25/12/2000 | 18:10 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום יוסי, זוהי פגיעה אופיינית לספורטאים הדלקת הינה שם שגוי היות ומדובר בתהליך מכני של מתיחת הגיד ולא זיהום חידקי. הטיפול הוא לרוב מנוחה, יש סיכוי כי מאמץ כלשהו בעתיד תחוש את המקום שוב. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה