גירוד ודימום בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה

24/12/2000 | 01:58 | מאת: גלית

שלום רב: אני בת 27, כשנה יש לי דימום הבא והולך בפי הטבעת, הכירורג טען שזוהי פיסורה, לאחרונה החל בנוסף לדימום גרד, האם יכול להיות קשר בין השניים ובין סרטן במעי הגס שממנו סבל אבי?, או שהגרד שייך לפיסורה? תודה מראש.

24/12/2000 | 19:11 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום גלית, ראשית אם במשפחה היה סרטן מעי גס רצוי להבדק על ידי קולונוסקופיה. גרד ודמם בפי הטבעת שייכים יותר לסימנים של טחורים מוגדלים. אם אין לך כאבים עזים בעת יציאות לרוב לא מדובר בפיסורה. מציע כי תחזרי לכירורג ותבקשי לעבור בדיקות לאיבחון הבעיה ולקבל טיפול מתאים. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה