גוש בשד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

23/12/2000 | 18:04 | מאת: דינה

לפני כשנה החלה הפרשה ירקרקה משד שמאל, ובהמשך אף הורש גוש קטן. בצעתי אולטראסאונד וגם ממוגרפיה למרות גילי הצעיר יחסית(33). התוצאות היו תקינות ונאמר לי על יד הכירורג שזוהי ציסטה. מאז ניכנסתי להריון ואני בחודש שביעי. עדיין יש לי את ההפרשה הירוקה ובו בזמן החלה הפרשה של קולסטרום. האם צריך לבדוק בבדיקת מעבדה את ההפרשה והאם היא יכולה להפריע להנקה. האם יש צורך לחזור על האולטראסאונד? תודה, מהאמא לעתיד המודאגת.

24/12/2000 | 19:14 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום דינה ומזל טוב, קרוב לודאי שאין בעיה על פי תאורך, ניתן לבדוק את ההפרשה בדיקה ציטולוגית ולקבל מידע נוסף על טיבה, אם יש מרכיב זיהומי יש לקבל טיפול לפני הנקה. נראה לי על פי התאור שלך שמדובר בהפרשה שלא תפריע לך או לילדך. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה