המנגיומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

22/12/2000 | 00:03 | מאת: ifat

אני סובלת מהמנגיומה מלידה בירך ימין מהברך עד לאגן עברתי מספר טיפולים בהזרקות אלכוהול בתה"ש ולאחרונה עשיתי אנגיאוגרפיה בבלינסון אצל פרופ' זליקובסקי והומלץ על ידו לעבור ניתוח למרות שנאמר לי שאי אפשר להוציא את כל ההמנגיומה וזה עלול לחזור ההמנגיומה שיש לי נחשבת לגדולה ורציתי לדעת איזה השלכות יהיו לכך כאשר אכנס להריון כמו כן אשמח לקבל המלצה על רופא מומחה בתחום ואם יש חידושים לטיפול בהמנגיומות (אני בת 24) תודה

22/12/2000 | 19:08 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום יפעת, המנגיומה בגודל כזה לא ניתן להסיר לחלוטין אלא להקטינה, לרוב אין היא גורמת לנזק אך הריון עלול לגרום לזרימת דם גדולה יותר אליה ולהגדיל את צורתה. פרופ' זליקובסקי נחשב כירורג כלי דם מוכשר מאד והייתי נשמע לעצתו. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה