שד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

19/12/2000 | 17:13 | מאת: מירי

בת 33 , 2 לידות מזה 7 חודשים מנסה להרות , 3 חודשים נוטלת איקאקלומין. מספר חודשים עוד לפני נטילת האיקאקלומין, כשבוע לפני המחזור הרגשת גודש , נפיחות בשד השמאלי בלבד, עם קבלת המחזור החודשי התופעות ההלו נעלמות. בחודש האחרון יש הרגשה כאילו זה נמשך גם במשך החודש כולו. בדיקת שד אצל גיניקולוג לא העלתה ממצאים כלשהם. תור לכירוג רק בעוד שבוע האם יש ללחוץ להקדים את התור ? האם הדבר מדאיג? האם יש להבדק הימים מסוימים לפני או אחרי המחזור החודשי או שזה לא משנה? תודה

21/12/2000 | 09:03 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום מירי, קרוב לודאי הגודש נובע מהטיפול ההורמונלי, אם אין גוש נפרד אין צורך להלחץ המתיני לבדיקת הכירורג והשארי בהעקב חצי שנתי שלו דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה