כאבים בושט

דיון מתוך פורום  כירורגיה

16/12/2000 | 19:27 | מאת: שמש

לאחר ניתוח "בקע סרעפתי" בשיטת לפרוסקופיה - ניסן. יש לי התכווצויות חזקות בושט בזמן אכילה ושתיה. בשבוע הראשון לאחר הניתוח ההתכווצויות נמשכו שעות. עכשיו שבוע נוסף אחרי, ההתכווצויות פחות חזקות, ולמשך זמן כ- 5-10 דקות בלבד. 1. האם זו תופעה צפויה לאחר הניתוח? וכמה זמן צפויה להמשך. 2. אם לא - למה קורה? האם יתכן שהושט נפגעה? ומה ניתן לעשות?

17/12/2000 | 19:42 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שמש, לאחר ניתוח יש תופעות בוושט אשר קשורות להסתגלות למצב החדש. עליך לאכול בכמויות קטנות יותר ולעיתים תכופות עם שתית מים מרובה וללא שתית משקאות עם גזים. אני משער כי התופעה תחלוף דר' ויזר

22/12/2000 | 16:03 | מאת: שמש

למה אני לא מקבלת שום תשובה? אולי צריך לשלוח לפורום של "גסטרו"?

22/12/2000 | 19:13 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שוב, שמש אנא הביטי מתחת לשאלתך הקודמת וראי את תשובתי. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה