אפנדיצית

דיון מתוך פורום  כירורגיה

12/08/2000 | 17:54 | מאת: רותם

רציתי לדעת מהוא החיידק שגורם לדלקת בתוסופתן. איך נימנעים ממנו או מהיא בעצם אותה דלקת ולמה חייבים להוריד לאחר מכן בכבוד רב רותם

12/08/2000 | 18:13 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום לך רותם, דלקת התוספתן=אפנדיציטיס נגרמת מחיידקים הנמצאים קבוע בתוך חלל המעי, אין דרך להמנע ממנה, כאשר הדלקת מופיעה ומאובחנת חייבים לכרות את התוספתן שהוא חלק קטן ומנוון של המעי על מנת למנוע סיבוכים. ניתן לחיות היטב וללא מגבלות בלעדיו. דר' ויזר

14/08/2000 | 19:46 | מאת: רון

שלום, ובנוסף קראתי מחקר שטוען כי ללא אפנדיצית הסיכוי לקבל קוליטיס כיבי יורד בהרבה. אז כבר שווה. אם הייתי יודע הייתי מוריד את שלי בהתנדבות.:) רון.

מנהל פורום כירורגיה