אבני מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

09/12/2000 | 12:46 | מאת: שאול

יש לי לעתים כאבי בטן שבהם הבטן מאוד נפוחה. האם זה קשור לאבני מרה שיש לי? החלטתי לא להוציא את אבני המרה שאלותי בקשר לכך: האם יש סימנים מוקדמים להחמרה עד כדי סיכון חיים שאני יכול להיות מודע להם ואז לרוץ לניתוח? מה הססטיסטיקה אומרת על אנשים שלא הוציאו את אבני המרה--האם בסופו של דבר נאלצו לעשות זאת בתנאי חרום או רק אחוז קטן? שמעתי שאפילו אם מסירים את אבני המרה הן חוזרות-האם הדבר נכון? האם יש בדיקות או צילומים שניתן לעקוב האם מצב אבני המרה מחמיר או גרם לנזק?

11/12/2000 | 19:14 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שאול, התסמינים = סימפטומים של אבנים בכיס מרה הינם כאבי בטן, בהתקפים עזים, לעיתים בחילות הקאות, חום וצמרמורת, לפעמים חסימה של דרכי מרה עם צהבת ועוד... לרוב אם יש התקפים קלים של כאבים אנו ממליצים לנתח . הסיכונים בניתוח מתוכנן פחות מאחוז אחד. בניתוח מסירים את כיס המרה כך שאבנים בו לא יכולים להווצר אך יכולים להופיע אבנים בצינורות המרה (יחסית נדיר) בקיצור פנה לרופא כירורג ותתיעץ עמו לגבי הניתוח והעיתוי... דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה