גושי שומן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

07/12/2000 | 20:33 | מאת: שרונה

לפני מספר שנים גיליתי גוש, מתחת לעור באיזור הבטן, הרופא אמר שהגוש שומני, ולא כדאי לעשות דבר, מאז הגוש גדל, ובמישוש התחושה שלי שהוא בגודל של 3 ס"מ. הוא כואב במגע, והוא לפעמים מקרין כאב. לפני שנתיים גיליתי עוד 2 גושים כאלה באיזור הגב. גם הם כואבים במגע. האם כדאי לסלקם בניתוח? ואם כן כיצד נעשה הניתוח, האם הוא מחיב הרדמה כללית, או שאפשר הרדמה מקומית?

09/12/2000 | 12:36 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שרונה, את צודקת בעיקרון כל גוש כזה אשר גדל ומשתנה יש להוציאות בניתוח אשר במרבית המקרים נעשה בהרדמה מקומית בחדר ניתוח במרפאות. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה