דיאטרה נגד התפתחות אבנים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

11/08/2000 | 14:11 | מאת: יזהר ו.

שלום לאחרונה הובחנו אצלי אבנים בכיס המרה (באמצעות צילום אולטראסאונד). עדיין אינני סובל מכאבים אי לכך אין ברצוני להוציא את כיס המרה. ברצוני לדעת מה יכול למנוע את התפתחות האבנים, או כיצד ניתן לסלק אותם בדרכים טבעיות. האם דיאטה מתאימה יכולה להואיל? ואם כן ממה עלי להיזהר במיוחד? תודה יזהר

11/08/2000 | 15:32 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום יזהר, הינך סובל מאבנים בכיס המרה אשר אינן סימפטומטיות כלומר אינן גורמות לסימנים כלשהן לעת עתה. אבנים בכיס מרה מתפתחות ומגוון רב של סיבות הגורם לשקיעה של סידן ומלחי מרה ולהווצרות אבן. לאחר שנוצרה לא ניתן להמיסה ואם אינה מפריעה אין מנתחים. לגבי דיאטה -היא אינה מונעת הווצרות אבנים אך דיאטה עם שומנים הגורמת להתכווצות כיס המרה עלולה לגרום להזזת האבנים לכוון דרכי המרה ולהופעת סימנים. לכן כל עוד אין סימפטומים אין צורך לעשות דבר תוך ידיעה כי אבנים עלולות לגרום לדלקת כיס המרה, צהבת מחסימה של דרכי מרה ועוד. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה