אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

04/12/2000 | 02:59 | מאת: גיא

שלום , לפני כחודש עברתי ניתוח להוצאת כיס המרה בעקבות אבנים ב "לפרוסקופיה" ומסקרן אותי לדעת עוד פרטים על הנושא על דרכי ואופן הניתוח , דרכי התנהגות ( מה מותר ומה לא רצוי לאכול וכד' ) מהות המחלה אני גם צולל חובב ורציתי לדעת כמה זמן לאחר הניתוח יש הגבלות על צלילה ומאמץ. אשמח לקבל גם כתובות של אתרים מקצועיים בנושא . אשמח לדבר עם אנשים אחרים לפני או אחרי הניתוח. תודה מראש גיא

04/12/2000 | 18:22 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום גיא, כריתת כיס מרה הינה אחד הניתוחים הנפוצים בעולם, השיטה הלפרוסקופית מאפשרת הכנסת מיכשור דרך מספר חתכים בדופן הבטן, הכנסת ציוד אופטי המאפשר הסתכלות מקרוב על כל הפרטים. זו שיטה חדשה (כעשור) אשר בניתוח זה תפשה מקום חשוב ומבוצעת באופן תדיר במרבית בתי החולים. הטוב בשיטה אם הכל הולך חלק החזרה לפעילות היא אחרי החלמה קצרה של מס' ימים ואינה כרוכה במניעת מאמץ, כפי שהיה לפני כן, למספר חודשים. כדי מעט להמנע ממאמץ במשך מס' שבועות וחזור לפעילות שגרתית תוך שבועיים שלושה. דר' ויזר

04/12/2000 | 18:25 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום גיא, כריתת כיס מרה הינה אחד הניתוחים הנפוצים בעולם, השיטה הלפרוסקופית מאפשרת הכנסת מיכשור דרך מספר חתכים בדופן הבטן, הכנסת ציוד אופטי המאפשר הסתכלות מקרוב על כל הפרטים. זו שיטה חדשה (כעשור) אשר בניתוח זה תפשה מקום חשוב ומבוצעת באופן תדיר במרבית בתי החולים. הטוב בשיטה אם הכל הולך חלק החזרה לפעילות היא אחרי החלמה קצרה של מס' ימים ואינה כרוכה במניעת מאמץ, כפי שהיה לפני כן, למספר חודשים. כדי מעט להמנע ממאמץ במשך מס' שבועות וחזור לפעילות שגרתית תוך שבועיים שלושה. להלן כתובת בה תוכל לקבל עוד פרטיםhttp://www.lapsurgery.com/ דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה