מלנומה בדיקות סיטי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

29/11/2000 | 20:28 | מאת: גלי

שאלה דחופה. בקיץ 99' גילו לאבי גידול מלנומה על הזרוע. הוא נותח וכל הגידול הוסר, בנוסף הוציאו 5 בלוטות לימפה בצד ימין. בביפסיה שנערכה להן אז לא גילו גרורות מלנומיות בלימפה. חוץ מהטיפול הנ"ל הוא לא נזקק לאף טיפול נוסף. מאז הוא בביקורת אחת לחודשיים. ביום חמישי האחרון בבדיקה שגרתית, התגלתה בלוטת לימפה מוגדלת יחסית.הוא נשלח לביופסיה שאכן הראתה תאים סרטניים רבים. בנוסף נערכה לו בדיקת סי.טי. והממצאים היו תקנים חוץ מהסריקה שנערכה בבטןשם נאמר כך: "הכבד והטחול מוסננים בתהליכים רבים בגדלים שונים, צפיפותם מופחתת אך לא ציסטית, כנראה משניים". אבי הוא בן 53 והוא בהיר עור, על גופו נקודות חן רבות. אודה מאוד באם תוכלו לתת לי כיוון לגבי תוצאות הסי.טי. {נקבע לו כבר מועד לניתוח להוצאת הבלוטות}. תודה מראש.

04/12/2000 | 18:51 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום גלי, על פי התוצאות שמסרת אני חושש כי בדיקת ה CT מצביעה על גרורות ? רצוי כי תוצאות אלו יוצגו בפני הכירורג המטל לשם הערכה והמשך איבחון דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה