ניתוח שבר

דיון מתוך פורום  כירורגיה

09/08/2000 | 16:20 | מאת: משה

אני בחור צעיר בן 26 הסובל מהרניה מפשעתית מילדות. אצלי ההרניה הגיע לגודל ענק. ברצוני לדעת האם הניתוח נחשב מסוכן? מדוע תוכן המעיים הגולש למפשעה נראה מבעד לעור? מדוע העור די שקוף במקום ההרניה? האם קיים סיכוי שייפלט זרע באמצע הנתוח? האם כרופא נתקלת שנבדק פולט זרע באמצע בדיקה? האם זה טבעי? מה מומלץ לעשות שמקרה זה לא יחזור? אנא ענה לשאלותיי כי באתר הכירורגיה לא מפרטים בנושאים אלו.

09/08/2000 | 18:34 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום משה אל תבהל בקע מפשעתי יכול להיות גדול וגולש לשק האשכים. ראשית ברצוני לבקש שתקרא את המאמר שלנו באתר: http://www.doctors.co.il/surgery/article/237/ במאמר זה מפורט כל המידע. במצבים של בקע גדול המותח את העור של שק האשכים ניתן לפעמים לחוש ולראות מבעד לעור את תוכן שק השבר. בניתוח הכירורג מתקן את הפגם בדופן הבטן ואין כל נגיעה לצינור הזרע אם כי העבודה נעשת בקירבה כך שאין חשש לפליטת זרע. אם הניתוח מבוצע כיאות ואם אתה שומר על עצמך מספר חודשים ממאמץ הסיכוי כי השבר יחזור קטן מאד. אם בכל זאת יש חזרה של השבר אז מנתחים שוב. מקווה כי עניתי לשאלותיך דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה