רגל רדומה וכואבת מאז ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה

26/11/2000 | 10:41 | מאת: גל

שלום וברכה, עברתי ניתוח Lap-Band לפני כ- 9 שבועות. הניתוח ארך 2 שעות + 2 שעות בחדר התאוששות. מאז הניתוח, רוב הירך הימנית שלי רדומה וכואבת. אין פגיעה בשריר. אך יש לי צריבה על פני כל שטח הפנים של החלק הרדום, כאילו בכל האיזור יש דלקת. בכל צעד (דריכה על גבי הרגל) אני מרגישה את השריר, והוא כואב. אחת לכמה ימים יש לי זרמים ברגל. בימים הראשונים לאחר הניתוח עוד היתה הרגשה שהנה הרגל עומדת להתעורר (נמלים רצות), וזרמים מאוד חזקים, בתכיפות גבוהה. אך למעשה, מאז הניתוח אין שיפור במצב הרגל. בבית החולים בכל ביקורת, אומרים לי, תחכי עוד שבוע-שבועיים -חודש, ואם אז זה לא יעבור, נטפל בזה, וחוזר חלילה. כולם אומרים שזו תופעה מאוד מוכרת וצריך לחכות. ממה שאני הבנתי, מוכר שזה נרדם לכמה ימים, אך לא לחודשיים ובטח לא עם כאבים כאלה. אין מה לעשות? זהו ללמוד לחיות עם זה?

26/11/2000 | 18:09 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום גל, אנו הכירורגים מייחסים כל בעיה המתעוררת לאחר ניתוח לסיבוך ניתוחי. יתכן כי היתה פגיעה עיצבית במהלך הניתוח או אחריו, על פי התאור יתכן כי זה המצב. ממליץ כי תפני לאורטופד שינסה לבדוק מה האבחנה..ולהמליץ על טיפול או המתנה דר' ויזר

26/11/2000 | 18:25 | מאת: גל

תודה.

מנהל פורום כירורגיה